! Без рубрики EURO 2024’ün en iyi 11’i ve en iyi 10 maç açıklandı: Milli Takım’ın iki maçı ilk 5’te Independent Türkçe

EURO 2024’ün en iyi 11’i ve en iyi 10 maç açıklandı: Milli Takım’ın iki maçı ilk 5’te Independent Türkçe

2024'ün en iyi tenis oyuncuları

Bu sporda oyuncular, ellerindeki tenis raketi ile topa vurarak topu sahanın ortasındaki filenin üzerinden rakip takımın kortuna geçirmeyi görev edinirler. Hem eğlenceli hem de rekabet dolu olan bu sporun dünyadaki enlerini sizin için listeledik. Dilerseniz globalde tenis sporunun en iyi isimleri olarak gösterilen yıldız oyuncuların spor kariyerlerine birlikte bakalım. En ünlü erkek tenis oyuncuları ve ünlü kadın tenis oyuncuları hangi şampiyonlukları kazanmış?

  • Iga Swiatek, 2023 Amerika Açık’ta dördüncü turdaki yenilgisinin ardından ikinci sıraya gerilemesinden önce, WTA tarihindeki en uzun üçüncü seri olan dünya bir numarasında art arda 75 hafta geçirdi.
  • Onları Olimpiyat Köyü’nde durmadan fotoğraf çektirirken görmek, tenisin olimpik sporcular arasında bu kadar popüler olması, sporumuzun globalliği konusunda kendimi çok iyi hissetmemi sağladı.
  • 1 Haziran 1982 tarihinde dünyaya gelen Belçikalı raket kariyeri boyunca 43 WTA tekler turnuvası kazanmıştır.
  • 21 yaşındaki solak oyuncunun, 2023 ABD Açık’ta yarı finale yükselmesi büyük yankı uyandırdı.
  • Tenise ilk olarak 4 yaşında amcasının yönlendirmesi ile başladığını ifade eden Nadal, 17 yaşında çıktığı 2003 Monte Carlo Master Series turnuvasıyla dikkatleri üzerine toplamayı başarır.
  • Osaka, ara verdikten sonra 2024 yılında müsabakalara geri dönecek ve taraftarlar onun oyununu tekrar izlemek için sabırsızlanıyor.

ATP sıralamalar 2024

Sinner son dönem başarısını zihinsel, fiziksel kondisyonunun gelişmesine ve koç kadrosundaki değişime bağladı. Türkiye’den ve Dünya’dan son dakika spor haberleri, köşe yazılarından spor ve maç yorumları, spor magazin haberleri, spor ile ilgili bütün konuların tek adresi fanatik.com.tr. Haber içeriklerinden kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

ün en iyi genç yetenekleri belli oldu: İlk 10’da 2 Türk oyuncu var

Türkiye’nin çeyrek finalde elendiği EURO 2024’te mutlu sona ulaşan taraf İspanya olmuştu. Turnuvanın en iyi 11’ine İspanya’dan 6 oyuncu dahil oldu. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz. Bunu yapmak için en büyük aday olabilirdi ama bu yıl değil. Bunu tarihte başaran tek oyuncu 1988’de Steffi Graf’tı ve şu anda kimse ona yaklaşamıyor.

Avrupa Takımı, Laver Cup’ta Şampiyon Oldu

Evert, kazandığı 1309 maça karşılık 146 mağlubiyetle tenis tarihindeki tüm profesyonel raketlere fark atmayı başardı. Dünyaca ünlü en iyi tenis oyuncuları listemize Novak Djokovic ile devam ediyoruz. 22 Mayıs 1987 doğumlu Sırp tenisçi Avustralya Açık, Amerika Açık, Wimbledon ve Fransa açıkta toplam 15 şampiyonluk kaydetti.

EURO 2024’ün en iyi 11’i ve en iyi 10 maç açıklandı: Milli Takım’ın iki maçı ilk 5’te

Tenise 4 yaşında başladığını ifade eden usta raket, kadınlarda en uzun süre 1 numarada kalan tenisçi olarak 377 hafta boyunca zirvede kalmayı başarır. Graf ayrıca 22 Grand Slam şampiyonluğuyla tüm zamanların en çok Grand Slam kazanan 2. Madison Keys, en sevdiği şut olan servis atışıyla başlayan güçlü ve hızlı bir oyun oynuyor. Servislerinin konumları çeşitli olmakla kalmıyor, aynı zamanda hamlelerini önceden tahmin etmeye çalışarak rakiplerinin tetikte kalmasını sağlıyor. 28 yaşındaki Amerikalının servisleri saatte 190 milin üzerinde inanılmaz hızlara ulaştı ve dünyanın 11.

Rublev Madrid Masters’ı kazandı: ‘Kariyerimin en gurur verici unvanı”

Tam bir yıl sonra, iki hafta önce Andorra’daki WTA 125 etkinliğinde kortlara geri döndü. Tenis sporundan söz ediliyorsa akla gelen ilk üç isimden biri şüphesiz Maria Sharapova! Sporcunun 5 tekler, 3 çiftler olmak üzere toplamda 8 Grand Slam şampiyonluğu bulunuyor. Öte yandan Sharapova’nın çığlıklarıyla ünlü olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Ünlü sporcu maç esnasında 100 desibeli aşan çığlıkları ile ünlenmiş hatta defalarca kez bu nedenle uyarı almıştır.

Aman Dikkat! Bulaşık Makinesinde Asla Yıkamamanız Gereken 11 Şey

Başarılı ve ünlü kadın tenis oyuncuları arasında bulunan Justine Henin dikkat çeken bir spor kariyerine sahip. 1 Haziran 1982 tarihinde dünyaya gelen Belçikalı raket kariyeri boyunca 43 WTA tekler turnuvası kazanmıştır. Henin bu turnuvalardan toplam $20,863,335 gelir elde etti. Ünlü sporcu öte yandan katıldığı Grand Slam turnuvalarından 7 ayrı şampiyonluk kazandı. Bununla beraber 2 WTA Tour şampiyonluğu elde eden Henin aynı zamanda 2004 Yaz Olimpiyatlarında altın madalya almaya hak kazandı. Muhteşem bir koordinasyona sahip olan Henin, oynadığı maçlarda rakiplerini zorlamasıyla ün salmıştır.

Tenisin efsane isimlerinden Boris Becker Paris 2024’ün favorisini açıkladı.

Bu içerikte, tenis dünyasının zirvesinde yer alan ve sahada adeta birer sanatçı gibi performans sergileyen en iyi tenis oyuncularını yakından tanıyacağız. Toplamda 8 Grand Slam tekler şampiyonluğu kazanarak tenis dünyasının en büyük oyuncularından biri olmuştur. Ancak, Connors’ın sahadaki sert tavrı ve sık sık hakemlerle yaşadığı tartışmalar da onun unutulmaz bir figür olmasını sağlamıştır.

ATP gözlemcilerinden rapor: Amerika Açık’ta izlenmesi gereken 10 şey

İşte kortlara adına altın harflerle yazdıran ve bu eğlenceli spor dalında parlak bir kariyer inşa eden 15 tenis oyuncusu. Tenis, dünya genelinde milyonlarca tutkulu hayranı olan ve büyük heyecanla takip edilen bir spor dalıdır. Bu sporun en prestijli organizasyonlarında, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen en yetenekli ve başarılı tenis oyuncuları mücadele eder. Dünya sıralamasında üst sıralarda yer alan bu oyuncular, sadece beceri ve fiziksel yetenekleriyle değil, aynı zamanda zorlu rekabet ortamında sergiledikleri azim ve kararlılıkla da tanınırlar.

Coco Gauff, Kostyuk’u geçerek Avustralya Açık yarı finaline yükseldi

Sıradaki oyuncusunun yedi WTA şampiyonluğu kazanmasına yardımcı oldu. İspanyol tenis efsanesi olarak tanınan ve kariyeri boyunca birçok önemli başarı elde etmiş olan Rafael Nadal, 1986 yılında Mallorca’da doğmuştur. Kariyerinin en dikkat çekici özelliği, toprak kortlarda üstün performansıdır; Nadal, toprak kortlarda 13 French Open şampiyonluğu kazanarak rekor kırmıştır.

Yeni yıl yaklaşırken 2024, tüm zamanların en iyi isimlerinden bazılarının potansiyel emeklilik planlarıyla birlikte kortlara daha da drama dolu aksiyon getirmeyi planlıyor. Buna ek olarak, geçmişteki kazananların bir süre aradan sonra oyuna geri döndüğünü ve aç, gelecek vaat eden sporcuların ilk grand slam şampiyonluklarını yakalamaya çalıştıklarını göreceksiniz. Bütün bunlarla birlikte, 2024’te kime dikkat etmeniz gerektiğini kendinize sorduğunuzdan eminiz. Goal, 1 Ocak 2005’ten sonra doğan en iyi genç oyuncuları açıkladı. Eski ABD Açık yarı finalisti ve Dünyanın 11 numarası Anastasija Sevastova, Aralık 2022’de kızı Alexandra’yı doğurdu.

Tamirat Tola, Olimpiyat Rekorunu Kırarak Altın Madalya Kazandı

TURNUVA başlamadan önce Novak Djokovic’i favori olarak göstermiştim. Carlos Alcaraz hala devam etse de sırasıyla Djokovic ve Alcaraz diyebilirim. Dürüst olmak gerekirse, Djokovic’in benim için açık ara favori olduğunu söyleyebilirim. 24 Grand Slam şampiyonluğuna ulaşan Djokovic, eşsiz bir başarıya imza attı. 36 yaşındaki Sırp raketin emekliliği ile ilgili konuşmalar, Djokovic’in formunun zirvesine ulaşmasıyla azalmış durumda. The Athletic’in yaptığı 10 maçlık listeye Türkiye’nin oynadığı üç maç da girdi.

2024'ün en iyi tenis oyuncuları

Son Yazılar

Tenis dünyasının en güçlü oyuncularından birisi olan Sampras, 16 yaşında profesyonel tenisle tanışır. Profesyonel olduktan sonra ilk yıl dünya sıralamasında ilk 100’e girmeyi başarmış nadir tenisçiler arasındadır. Ünlü raket, 1990 yılında kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde eder.

Carlos Alcaraz, Çin Açık’ta Jannik Sinner’i Mağlup Ederek Şampiyon Oldu

  • 286 hafta boyunca ATP sıralamasında 1 numarada kalmaya devam eder.
  • Sırp raket, günümüze dek 13 Grand Slam şampiyonluğu elde etmiştir.
  • Öte yandan Sharapova’nın çığlıklarıyla ünlü olduğunu da söylemeden geçmeyelim.
  • 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın en iyi 11’i açıklandı.
  • Jessica Pegula, kariyerinin ilk yıllarının çoğunu ITF seviyesinde mücadele ederek geçirdi ve profesyonel olduktan sonra ilk 100’e girmesi 11 yıl sürdü.
  • Carlos Alcaraz hala devam etse de sırasıyla Djokovic ve Alcaraz diyebilirim.

Geçen hafta anneliğin oyuna yaklaşımını nasıl yeniden ayarladığını anlattı. Ancak o yılın eylül ayından bu yana, Tokyo’da ikinci tura çıktığı ve ardından bir hastalık nedeniyle yarıştan çekildiğinden beri oynamadı. Önümüzdeki ay Brisbane’de ve ardından daha önce 2019 ve 2021’de kazandığı son şampiyonluğu olan Avustralya Açık’ta sahalara geri dönecek. Dünyanın en iyi 15 tenis oyuncusu listemize hız kesmeden devam ediyoruz. Ünlü raket Chris Evert, tenis kariyeri boyunca 7 Fransa Açık şampiyonluğu dahil olmak üzere toplam 18 Grand Slam tekler şampiyonluğu kaydetmiştir. Usta raket, çiftlerde de 3 Grand Slam şampiyonluğuna sahip.

Numara Iga Swiatek, Indian Wells çeyrek finalinde Wozniacki’nin karşısına çıkacak

Birkaç yıl önceki seviyesinde oynamadığını biliyor ama hala yarışmayı seviyor. Novak Djokovic ve Carlos Alcaraz, 2023 ATP Turu sezonunu ATP Sıralamasında sırasıyla 1. Sırada tamamladıktan sonra, 2024’te erkeklerde zirvede mücadele etmeye devam edecekler. Zirvede geçen sezon kendilerini takip grubunda yine Daniil Medvedev ve Jannik Sinner olacak. 1 Ocak 2005’ten sonra doğan oyunculardan kurulu bir liste oluşturulurken, ilk 10’da 2 Türk oyuncu yer aldı. İlk Masters zaferi, ilk Davis Kupası şampiyonluğu, ilk slam yarı finali, ilk Djokovic & Medvedev galibiyetleri, ilk Atp Finallerinde final kariyer sezonundan başlıklar..

Zayıflamak için bıçak altına yattı! Uyandığında gördüklerine inanamadı

Şu anda dünya üçüncüsü olan Daniil Medvedev, tenis dünyasının en karizmatik ve açık sözlü isimlerinden biri. Bir kararla ilgili olarak hakemle ve hatta oyun sırasında oturmayan seyircilerle sözlü tartışmaya girmekten korkmayan Daniil’in sahadaki yaratıcılığı, onu izlenecek biri haline getiriyor. Iga Swiatek, 2023 Amerika Açık’ta dördüncü turdaki yenilgisinin ardından ikinci sıraya gerilemesinden önce, WTA tarihindeki en uzun üçüncü seri olan dünya bir numarasında art arda 75 hafta geçirdi.

2024'ün en iyi tenis oyuncuları

EURO 2024’ün en iyi 11’inde Türkiye sürprizi! Arda Güler ve iki Türk yıldız daha listede…

2024'ün en iyi tenis oyuncuları

Tenisin üç setlik olimpiyat formatı, gençlere daha çok yardımcı oluyor. Beslenme ve yaşam tarzını tamamen tenise odaklamış durumda, bu yüzden hala çok formda. Tenis camiasının efsanelerinden olan Rafael Nadal, 3 Haziran 1986 İspanya doğumlu. Ünlü raket, Grand Slam’ı 12 kez kazanan ilk tenisçi olarak tarihe geçmiş bir isim. Tenise ilk olarak 4 yaşında amcasının yönlendirmesi ile başladığını ifade eden Nadal, 17 yaşında çıktığı 2003 Monte Carlo Master Series turnuvasıyla dikkatleri üzerine toplamayı başarır.

Ayrıca, Agassi’nin off-court aktivizmi ve tenis sonrası kurduğu eğitim vakfı da onun spor ötesindeki etkisini göstermektedir. Benim jenerasyonumda 20 yaş altında, çok iyi birkaç oyuncu vardı, bu yüzden ben şahsi olarak 21 yaşında birinin bu kadar iyi tenis oynayabilmesine şaşırmıyorum. Ancak bugünün jenerasyonunda, 21 yaşında tüm zeminlerde büyük turnuvalar kazanan birini görmek çok alışılmadık bir durum. Benim için çok sıra dışı olmasa da bu kadar karizması olan ve spor dünyasından bu denli destek olan bir genç oyuncu görmek harika bir şey. Alcaraz, 2022 ABD Açık’ta Wimbledon şampiyonluğunun ardından 2023’te ikinci kez Grand Slam şampiyonluğunu kazandı.

Osaka, ara verdikten sonra 2024 yılında müsabakalara geri dönecek ve taraftarlar onun oyununu tekrar izlemek için sabırsızlanıyor. Coco Gauff, 2023 ABD Açık’ta dünyanın bir numarası Aryna Sabalenka’ya karşı kazandığı üç setlik çarpıcı zaferle tenis dünyasının dikkatini çekti. Gauff’un final performansı, erkekler şampiyonluk maçından daha fazla izleyici çekti, henüz 19 yaşında olan Amerikalı, sporda yeni keşfedilen bir lider.

  • Sıraya yerleşen Raducanu, Stuttgart’ta Jelena Ostapenko’ya ilk turda mağlup olmasından bu yana korta çıkmadı.
  • Bununla beraber 2 WTA Tour şampiyonluğu elde eden Henin aynı zamanda 2004 Yaz Olimpiyatlarında altın madalya almaya hak kazandı.
  • 27 Eylül 1991 doğumlu Romanyalı tenisçi Simona Halep ile listemizi sürdürüyoruz.
  • İspanyol raket aynı zamanda, oynadığı bir sezonda toprak, çim ve sert zeminde Grand Slam kazanan tek erkek tenisçi olarak ün salar.
  • Ünlü raket Chris Evert, tenis kariyeri boyunca 7 Fransa Açık şampiyonluğu dahil olmak üzere toplam 18 Grand Slam tekler şampiyonluğu kaydetmiştir.
  • Ancak bugünün jenerasyonunda, 21 yaşında tüm zeminlerde büyük turnuvalar kazanan birini görmek çok alışılmadık bir durum.
  • Bunu yapmak için en büyük aday olabilirdi ama bu yıl değil.

Emma Raducanu’nun kariyeri hakkında şu ana kadar çok az şey gelenekseldi. 2021 ABD Açık’ı elemelerden gelip kazandıktan iki yıl sonra, 21 yaşındaki oyuncu henüz tam ve sağlıklı bir sezon oynamadı. Çok sayıda sakatlık ve hastalık 2022’ye gölge düşürdü ve Mayıs 2023’te hem el bileğinden hem de bir ayak bileğinden çok sayıda ameliyat geçirdi. Sıraya yerleşen Raducanu, Stuttgart’ta Jelena Ostapenko’ya ilk turda mağlup olmasından bu yana korta çıkmadı.

Federer’in oyun tarzı, zarif tekniği, keskin vuruşları ve saha içindeki üstün zekasıyla tanınırken, onu izlemek için birçok tenis tutkununun favori oyuncusu olmasını sağlamıştır. Ayrıca, Federer’in tenis dışındaki etkileyici kişiliği ve spora olan katkıları da onu tenis kortlarının unutulmazları arasına almıştır. Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran’da başlayan EURO 2024, Berlin Olimpiyat Stadı’nda İspanya ile İngiltere arasında yapılan final maçıyla sona erdi.

Ünlü erkek tenis oyuncuları listemizde sıradaki isim Dominic Thiem! 3 Eylül 1993 doğumlu Avusturya’lı tenis oyuncusu 1996 yılında dünya çapında tenis kategorisinde bir numara olan Thomas Muster’den sonra tarihte en yüksek sırada bulunan 2. Öte yandan 2011 genç erkeklerde finale çıkmaya hak kazanan ve yine 2011 yılında Orange Bowl finalini galibiyetle sonuçlandıran sporcunun toplam 5825 puanla erkeklerde 4. En iyi tenis oyuncuları listemizi Martina Navratilova ile sürdürüyoruz.

2022’de ATP Sıralamasını zirvede tamamladıktan sonra, bu onur için Djokovic’e geçildi ancak yine de üst üste ikinci yılı rahat bir şekilde ilk ikiye girmeyi başardı. En üst sırayı geri alma çabasında olan İspanyol, 2023 sezonunun ilk bölümünü sakatlık nedeniyle kaçırdıktan sonra yeni yıla güçlü bir başlangıç yapmak için istekli olacak. Djokovic, oyun tarzı, olağanüstü dayanıklılığı, hızı ve olağanüstü refleksleriyle dikkat çekerken, mental ve fiziksel olarak zorlu maçlarda üstünlük sağlama yeteneğiyle tanınır. Djokovic’in kariyerindeki bu başarılar, onu modern tenis tarihinde efsanevi bir konuma yükseltmiş ve unutulmaz bir spor ikonu haline getirmiştir. Casper Ruud olağanüstü bir toprak kort oyuncusu olarak biliniyor ve kariyerindeki on kupanın dokuzu toprak kortta geldi.

Hemen ardından 1993 yılında ATP dünya sıralamasında 1 numaraya yükselir. 286 hafta boyunca ATP sıralamasında 1 numarada kalmaya devam eder. Sampras, kariyeri boyunca 7 Wimbledon, 5 ABD Açık ve 2 Avustralya Açık şampiyonluğu elde etti. Steffi Graf, tenis dünyasının efsanevi isimlerinden https://truvabet-tr.com/ biridir ve kariyeri boyunca sayısız başarı elde etmiştir. 1969 yılında Almanya’da doğan Graf, sahip olduğu olağanüstü atletizm ve oyun zekasıyla tanınır. Kariyerinde toplamda 22 Grand Slam tekler şampiyonluğu kazanarak, tarihin en başarılı tenis oyuncularından biri olmuştur.

Related Post